Birçok
Arap ülkesi hatta Yunanistan Baklava’ya sahip çıksa da, Baklava kelimesi Eski
Türkçe’den geliyor, eski ismi Baklağı
imiş ve zamanla dönüşmüş.
Rivayete göre Osmanlı Saraylarında 6 çeşit baklava yapılırmış, saraya aşçı alınırken pilav ve baklava yaptırırlar ve aşçılığını değerlendirirlermiş. Aşçının bir tepsiye en az yüz yufka sığdırması istenirmiş. Evin sahibi, tepside bulunan yüz yaprak yufkanın yarım metre yukarısından bir altın lira bırakırmış. Yufkaların inceliği ve kıtırlığı sayesinde, tepsinin dibini bulmasını istermiş. Bu gerçekleştiğinde baklava yenmeğe değer bulunur ve altın aşçıya ödül olarak verilirmiş.
Tatlılar Hamur İşi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder